EXPO 2015

Hotel Michelangelo Milan - Expo2015

2010 november 23-án bejelentették, hogy a következő 5 évente tartott Világkiállítás/Univerzális Kiállítás házigazdája Milánó, Olaszország lesz.

Hotel Michelangelo Milan - Expo2015

A világhírű kiállítás helyszínéről 2008 március 31-én a párizsi Nemzetközi Kiállítási Iroda döntött és az esemény témája a Föld Táplálása, Energia Az Életért.

Hotel Michelangelo Milan - Expo2015

A téma magában foglalja a technológia, az innováció, a kultúra, a hagyományok és a kreativitás elegyét, az élelmiszer biztonságra, a minőségre és a jövő biztonságára helyezve a hangsúlyt.

EXPO 2015

Milánó és Olaszország magától értetődően híresek kiváló minőségű ételeikről, autentikus, egészséges összetevőket szenvedélyes módon kombinálva alkotnak a regionális és nemzeti biodiverzitás felhasználásával.Bár ez a hangsúly az olasz élelmiszeriparon (az ország második legnagyobb gazdasága, éves forgalma 100 milliárd euró és 500 ezer munkás) kétségtelenül ösztönzi a regionális és országos gasztronómiai ipart és piacot, az EXPO 2015 célja az is, hogy globális téren ösztönözze a tudatosságot és cselekvést.

Globális aggodalom övezi a környezetvédelmet, az ételek minőségét, a genetikailag manipulált tápanyagokat és az energiaválságot, de talán a legégetőbb probléma az élelmiszer mennyiséghez kapcsolódik. A nyilvánosságra hozott harmadik világbeli éhezés könnyen átcsaphat globális éhezésbe a mezőgazdasági többletek gyors kimerülése és a láthatóan növekedő globális népesség miatt.

Figyelembe véve korunk burkolt figyelmeztetéseit, Milánó alkalmazta kiváló képességeit, hogy segítse és képezze az embereket az egészség tudományára, az élelmiszer tudományára, az életminőségre, szolidaritásra és nemzetközi együttműködésre programok és kurzusok formájában, amely a korábbi kiállítások és az EXPO 2015 célja is, mint például az alábbiak:

  • 2 orvosi kar kínál egyetemi kurzusokat az élelmiszertudományra szakosodva
  • 6 magánintézmény és 3 kórház kötelezte el magát az egészség, a táplálkozás és a betegségek tanulmányozása mellett
  • 20,000 kutató az egészségügyi termékekre
  • 831 egyetemi diploma és 640 posztgraduális képzés, a világtársadalmi fejlődésre és táplálkozásra fókuszálva
  • 5 szálloda és vendéglátó intézmény kínál képzést az ellátásról és a fogyasztói élelmiszer ellátásról
  • Az egyetlen helyi hatóság Olaszországban, amely a hatáskörében lévő általános iskoláknak kínál táplálkozási és minőségellenőrzést.

Helyszín: Az EXPO 2015 egy 1.1 km2-es területen, az új Fiera Milano kiállítási komplexumban lesz megtartva, a Rho és Pero kerületekben és összeköttetése van:

  • 1 –es metróvonal
  • 3 autópálya – A4 Torinó-Milánó-Velence, A8/A9 Milánó-Como-Chiasso és Milánó-Varese
  • Vasútállomás keleti bejárata
  • Egyenlő távolságra Milánó három repülőterétől, gyors hozzáférhetőséget biztosítva

Az EXPO 2015 figyelemfelkeltő eseményei és üzenete zajlik Milánóban mostantól egészen a nyitásig,ahol több, mint 150 ország és számtalan nemzetközi szervezet erősítette meg részvételi szándékát. Szállodánk nagyszerű fekvése segít kihasználni mindazt, amit e fantasztikus és történelmi esemény nyújt.